ZINNIG NOORD
Zinnig Noord is een nieuw project in Amsterdam Noord, dat zich beweegt op het raakvlak van zingeving en kunst, spiritualiteit en creativiteit. Het project is in 2014 gestart door twee protestantse wijkgemeentes in Noord: de Ark en de Bethelkerk. Naast Jonatan Bartling is er een projectteam van vrijwilligers, elk met eigen expertise en contacten. Begin 2015 zal er een tweede projectmedewerker worden aangetrokken. Zinnig Noord richt zich op het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe vormen, inhoud en invalshoeken rondom zingeving in een seculiere tijd en omgeving. Hierbij wordt telkens aansluiting gezocht bij een eigentijdse beleving van levensvragen, zingeving en spiritualiteit. Vaak wordt daarbij samengewerkt met kunstenaars / theatermakers. Meer info: zinnignoord.nl

 

JONATAN BARTLING

Jonatan Bartling studeerde rechten en rechtstheorie aan de RUG en de UU. In zijn studie was hij bovenal gefascineerd door de wisselwerking van het recht met samenleving, politiek en filosofie. Bij het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing was hij jarenlang organisatorisch, bestuurlijk en inhoudelijk actief. Op het snijvlak van samenleving, religie, filosofie en cultuur organiseerde hij allerlei projecten en activiteiten: symposia, lezingen, cursussen, etc. Ook schreef hij een aantal jaren voor levensbeschouwelijk opinieblad Intensief Magazine. Na zijn studie liep hij stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Na die stage volgde een tijdelijke betrekking.

Sinds 1 januari 2014 is Bartling als projectleider van Zinnig Noord inhoudelijk en organisatorisch betrokken bij de cursus Levenskunst, Dialoogtafel Eten & Rituelen, Storytelling Circle (met Ron Bunzl), Valentijn: daten met senioren, en het Labyrint. Vragen die voor hem een rode draad vormen zijn: als (geïnstitutionaliseerde) religie uit onze samenleving verdwijnt, wat komt daar dan voor terug? Welke vormen en inhoud zijn geschikt om nieuwe ruimte en verbinding te creëren rondom levensvragen en zingeving? Hoe sluiten oude verhalen en grote vragen aan bij ons individuele (geestelijk) leven vandaag de dag? En kan een individueel startpunt in dit domein nog leiden tot een gezamenlijk verhaal, tot verbinding?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s